Suomen Kyykkäliitto
Kilpailukalenteri Yhteystiedot Dokumentit Ennätykset Säännöt Ajankohtaista
Kilpailutuloksia Jäsenseurat Pelaajarekisteri Historia Linkit Kyykkäkuvia
-

AJANKOHTAISTA


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2002-2003

16.3.2017 Liiton vuosikokouksessa hallitukseen uusia kasvoja

Vierumäen Urheiluopistolla Country Clubilla järjestetyssä Suomen Kyykkäliitto ry:n vuosikokouksessa valittiin liitolle uusi hallitus. Jyrki Juvonen valittiin uudelleen liiton puheenjohtajaksi. Veli-Pekka Ehoniemen jättäytyessä pois hallitustoiminnasta, KSS:n Tiina Viitanen valittiin liiton varapuheenjohtajaksi. Ehoniemen paikalle hallitukseen valittiin Tammer-Kyykän Heikki Mikkolainen ja hänelle varamieheksi Miika Sorvali samasta seurasta. Muita vaihdoksia hallitukseen ei tullut, hallituksessa jatkavat jo edellä mainittujen lisäksi Riitta Juntunen, Veijo Oinonen, Aleksi Karhu ja Jukka Tanninen.

Kokouksessa päätettiin korottaa seurojen maksuja. Jäsenmaksuksi päätettiin 50 EUR ja pelaajan lisenssimaksuksi 10 EUR.

Kokouksessa käytiin läpi myös tulevaa kilpailukalenteria, mikä on jo liiton nettisivuilla nähtävänä. Ensi syksyn MM-kilpailut Saksassa aiheuttivat kalenteriin selviä muutoksia. Sen lisäksi, että syksyn SM-kilpailujen ajankohta siirtyi myöhäisemmäksi, nimettiin nyt myös alkukaudelle neljä MM-karsintakilpailua, joiden perusteella hallitus valitsee joukkueen MM-kilpailuihin. Karsintakilpailuissa pisteytys on samanlainen kuin maaottelukarsinnassa, kolme parasta kilpailua otetaan huomioon joukkuetta nimettäessä.16.3.2017 Vuosikokouksessa hyväksytyt sääntömuutokset

Suomen Kyykkäliitto ry:n vuosikokous järjestettiin 11.3.2017 Vierumäen Urheiluopistolla. Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen valmistelema sääntömuutosesitys. Näkyvimmät muutokset olivat naisten mestaruussarjan rajan nosto 15 pisteeseen, CUP-kilpailusysteemin säätö ja naisten ja juniorien omien heittomatkojen mukaan ottaminen miesten joukkuekilpailuun muutamin poikkeuksin. Myös miesten CUP-karsintakierroksen vaatimaa osallistujamäärää nostettiin kymmenestä kahteentoista. Alla lista sääntömuutoksista.

40. HEITTOMATKAT

40.1. MIEHET Miehet suorittavat aloitusheiton pelineliöstä 15 m:n päästä ja jatkon 10 m:n päästä (kohta 39.1). Miesveteraanit yli 70-vuotiaat suorittavat aloitusheiton ja jatkon pelineliöstä 10 m:n päästä pelatessaan veteraanisarjassa. Joukkue- ja parikilpailussa 70-vuotias saa avata rajoiltaan vasta sitten, kun muut joukkueen jäsenet eivät saa peliä auki. Jos joukkueessa tai parissa on vain yli 70-vuotiaita, he saavat avata rajoiltaan välittömästi.

40.2. NAISET Naiset suorittavat aloitusheiton pelineliöstä 10 m:n päästä (kohta 39.2) ja jatkon 8 m:n päästä. Naisveteraanit yli 70-vuotiaat suorittavat aloitusheiton ja jatkon 8 m:n päästä pelatessaan veteraanisarjassa. Joukkue- ja parikilpailussa 70-vuotias saa avata rajoiltaan vasta sitten, kun muut joukkueen jäsenet eivät saa peliä auki. Jos joukkueessa tai parissa on vain yli 70-vuotiaita, he saavat avata rajoiltaan välittömästi.

49. LUOKITUSPISTEET

- Naisten Mestaruussarja, 15 pistettä ja yli - Naisten A-sarja 14 pistettä ja alle

52. CUP-JOUKKUESARJA MIEHILLE SEKÄ CUP PARIPELISARJA NAISILLE JA MIEHILLE

52.1 CUP-JOUKKUESARJA MIEHILLE Suomen Kyykkäliiton hallitus nimeää vuosittain kuusi (6) CUP-osakilpailua, joista yksi (1) on miesten SM-joukkue-kilpailut. Osallistumisoikeus on kaikilla seurajoukkueilla ja sekajoukkueilla. Seurakohtaisesti voi osallistua yksi tai useampia joukkueita. Joukkueet voivat osallistua haluamiinsa CUP -kilpailuihin. Pisteitä saa SM-kilpailuissa ja kauden viimeisessä Cup-kilpailussa kahdeksan (8) parasta seurajoukkuetta paremmuusjärjestyksessä seuraavasti: 15-13-11-9-7-5-3-1 Pisteitä saa kansallisista kilpailuista kahdeksan (8) parasta seurajoukkuetta paremmuusjärjestyksessä seuraavasti: 10-8-6-5-4-3-2-1 Lopputuloksiin lasketaan viiden (5) parhaan osakilpailun yhteenlasketut sijoituspisteet. Eniten pisteitä saanut on voittaja. Tasapisteissä eniten voittoja saanut on parempi. Jos nämäkin sijoitukset ovat tasan, lasketaan kakkostilat sitten kolmostilat jne. Jos kaikki lopputuloksiin laskettavat sijoitukset ovat tasan, parempi sijoitus SM-kilpailuissa ratkaisee. Pelataan alkupelit, joista neljä parasta pelaa sijoituksista 1 - 4 ja neljä seuraavaa sijoituksista 5 - 8, kuten SM-joukkuekilpailussa. Jos samasta seurasta osallistuu useampia joukkueita, on joukkueiden kokoonpano nimettävä ennen pelijärjestyksien arvontaa. Jos samasta seurasta on useampia joukkueita, pisteitä saavat 1-joukkue, 2- joukkue, 3-joukkue, jne. Jos osallistuu vain yksi joukkue seurasta, se nimetään aina 1-joukkueeksi (esim. HSS 1) ja pisteet tulevat sille. Henkilöitä ei vuositasolla nimetä joukkuekohtaisesti. Samat henkilöt voivat pelata seuransa eri jouk-kuekokoonpanoissa, ei kuitenkaan samassa kilpailussa. Varamiestä voi käyttää, ei kuitenkaan useammassa joukkueessa samaa henkilöä samassa kilpailussa.

SARJAN VOITTAJA ON KILPAILUVUODEN SUOMEN CUP-MESTARI.

52.2 CUP PARIPELISARJA NAISILLE

Suomen Kyykkäliiton hallitus nimeää vuosittain kahdeksan (8) CUP-osakilpailua, joista yksi (1) on naisten SM-parikilpailut. Osallistumisoikeus on kaikilla seurapareilla ja sekapareilla. Seurakohtaisesti voi osallistua yksi tai useampia pareja. Parit voivat osallistua haluamiinsa CUP -kilpailuihin. Pisteitä saa SM-kilpailuissa ja kauden viimeisessä Cup-kilpailussa kahdeksan (8) parasta seuraparia paremmuusjärjestyksessä seuraavasti: 15-13-11-9-7-5-3-1 Pisteitä saa kansallisista kilpailuista kahdeksan (8) parasta seuraparia paremmuusjärjestyksessä seuraavasti: 10-8-6-5-4-3-2-1 Lopputuloksiin lasketaan kuuden (6) parhaan osakilpailun yhteenlasketut sijoituspisteet. Eniten pisteitä saanut on voittaja. Tasapisteissä eniten voittoja saanut on parempi. Jos nämäkin sijoitukset ovat tasan, lasketaan kakkostilat sitten kolmostilat jne. Jos kaikki lopputuloksiin laskettavat sijoitukset ovat tasan, parempi sijoitus SM-kilpailuissa ratkaisee. Pelataan alkupelit, joista neljä parasta pelaa sijoituksista 1 - 4 ja neljä seuraavaa sijoituksista 5 - 8, kuten SM-joukkuekilpailussa. Jos samasta seurasta osallistuu useampia joukkueita, on joukkueiden kokoonpano nimettävä ennen pelijärjestyksien arvontaa. Jos samasta seurasta on useampia joukkueita, pisteitä saavat 1-joukkue, 2- joukkue, 3-joukkue, jne. Jos osallistuu vain yksi joukkue seurasta, se nimetään aina 1-joukkueeksi (esim. HSS 1) ja pisteet tulevat sille. Henkilöitä ei vuositasolla nimetä joukkuekohtaisesti. Samat henkilöt voivat pelata seuransa eri jouk-kuekokoonpanoissa, ei kuitenkaan samassa kilpailussa. Varamiestä voi käyttää, ei kuitenkaan useammassa joukkueessa samaa henkilöä samassa kilpailussa.

SARJAN VOITTAJA ON KILPAILUVUODEN SUOMEN CUP-MESTARI.

52.3 CUP PARIPELISARJA MIEHILLE

Suomen Kyykkäliiton hallitus nimeää vuosittain kuusi (6) CUP-osakilpailua, joista yksi (1) on miesten SM-parikilpailut. Osallistumisoikeus on kaikilla seurapareilla ja sekapareilla. Seurakohtaisesti voi osallistua yksi tai useampia pareja. Parit voivat osallistua haluamiinsa CUP -kilpailuihin. Pisteitä saa SM-kilpailuissa ja kauden viimeisessä Cup-kilpailussa kahdeksan (8) parasta seuraparia paremmuusjärjestyksessä seuraavasti: 15-13-11-9-7-5-3-1 Pisteitä saa kansallisista kilpailuista kahdeksan (8) parasta seuraparia paremmuusjärjestyksessä seuraavasti: 10-8-6-5-4-3-2-1 Lopputuloksiin lasketaan viiden (5) parhaan osakilpailun yhteenlasketut sijoituspisteet. Eniten pisteitä saanut on voittaja. Tasapisteissä eniten voittoja saanut on parempi. Jos nämäkin sijoitukset ovat tasan, lasketaan kakkostilat sitten kolmostilat jne. Jos kaikki lopputuloksiin laskettavat sijoitukset ovat tasan, parempi sijoitus SM-kilpailuissa ratkaisee. Pelataan alkupelit, joista neljä parasta pelaa sijoituksista 1 - 4 ja neljä seuraavaa sijoituksista 5 - 8, kuten SM-joukkuekilpailussa. Jos samasta seurasta osallistuu useampia joukkueita, on joukkueiden kokoonpano nimettävä ennen pelijärjestyksien arvontaa. Jos samasta seurasta on useampia joukkueita, pisteitä saavat 1-joukkue, 2- joukkue, 3-joukkue, jne. Jos osallistuu vain yksi joukkue seurasta, se nimetään aina 1-joukkueeksi (esim. HSS 1) ja pisteet tulevat sille. Henkilöitä ei vuositasolla nimetä joukkuekohtaisesti. Samat henkilöt voivat pelata seuransa eri jouk-kuekokoonpanoissa, ei kuitenkaan samassa kilpailussa. Varamiestä voi käyttää, ei kuitenkaan useammassa joukkueessa samaa henkilöä samassa kilpailussa.

SARJAN VOITTAJA ON KILPAILUVUODEN SUOMEN CUP-MESTARI.

53. HENKILÖKOHTAINEN CUP-KILPAILU

Suomen Kyykkäliiton hallitus nimeää vuosittain kymmenen (10) kilpailua CUP-kilpailuksi seuraavasti: SM-henkilökohtainen, SM 5-ottelu, Yksi (1) kansallinen 5-ottelu ja seitsemän (7) kansallista kilpailua, joissa on henkilökohtaisten kilpailujen lisäksi parikilpailu naisille sekä joukkuekilpailu miehille.

JOUKKUEKILPAILU

58. YLEISTÄ

Joukkuekilpailussa asetetaan kaksikymmentä kyykkäparia pelineliön eturajalle 10 cm sivurajoista (kuva 6). Avausvuoron arvonta suoritetaan kohdan 60 mukaisesti. Pelituomarin tehtävät kohdan 46 mukaisesti. Seurajoukkueen muodostaa saman seuran neljä pelaajaa (miehiä, naisia, nuoria). Sekajoukkueessa voi pelata eri seurojen ja sukupuolen edustajia. Naisten ja nuorten heittomatkat miesten joukkuekilpailussa määräytyvät sääntökohdan 40.2 (Naiset) mukaisesti. Miesten joukkuekilpailussa pelaavat naiset ja nuoret voivat heittää avausheiton kohdan 40.2 mukaisesti vasta sitten, kun muut joukkueen jäsenet eivät saa peliä auki. Kutsukilpailuissa ja ns. erikoiskilpailuissa sallitaan erilaisia yhdistelmiä, kunhan siitä on kilpailukutsussa erikseen mainittu. SM-joukkuekilpailussa ja UKK - kilpailussa osanotto sallitaan vain miesten seurajoukkueille. Joukkue voi olla vajaalukuinen (vähintään 3 pelaajaa), jossa kukin pelaaja heittää kaksi sauvaa. Yhden vaihtopelaajan voi vaihtaa yhdessä kilpailussa. Takaisinvaihtoa ei sallita. Samassa kilpailussa voi pelata vain yhdessä sarjassa. Vaihtopelaaja on nimettävä ennen joukkuekilpailujen alkua. Naiset ja juniorit saavat miesten joukkuekilpailuissa heittää naisten rajoilta pl. SM- ja UKK-kilpailut.

PARIKILPAILU

64. YLEISTÄ

Parikilpailussa asetetaan kymmenen kyykkäparia pelineliön eturajalle 125 cm sivurajoista. Kilpailussa noudatetaan kohtien 59 - 62 sääntöjä. Parin muodostaa ensisijaisesti kaksi pelaajaa samasta seurasta. Parittomat pelaajat eri seuroista voivat muodostaa sekaparin ennen parikilpailujen lohkojen arvontaa. Miesten parikilpailussa voi pelata myös eri sukupuolta olevat pelaajat. Heittomatkat määräytyvät miesten parikilpailussa miesten heittomatkojen mukaisesti (kohta 40.1.). Naisten sarjassa juniorit (tytöt/pojat) saavat heittää omilta heittomatkoiltaan (kohta 40.3.). SM- parikilpailuissa on pelaajien oltava saman seuran ja sukupuolen edustajia. Yhden vaihtopelaajan voi vaihtaa yhdessä kilpailussa. Takaisinvaihtoa ei sallita. Vaihtopelaaja on nimettävä ennen parikilpailun alkua. Samassa kilpailussa voi pelata vain yhdessä sarjassa.

66. PISTELASKENTA JA SIJOITUKSET

Cup-osakilpailussa järjestetään karsintakilpailu miesten mestaruussarjassa, mikäli osallistujia on vähintään 12. Loppukilpailuun pääsee kahdeksan parasta. Paremmuusjärjestys määräytyy loppukilpailun tuloksien perusteella.21.2.2017 Liiton vuosikokous 11.3.

Suomen Kyykkäliitto ry:n vuosikokous järjestetään 11.3. Vierumäen Urheiluopistolla Country Clubilla klo 11 alkaen. Tarkemmat tiedot kutsussa.10.1.2017 SM-Hallimestaruuskilpailut Kuopiossa 18.3.

Keväällä järjestetään pitkästä aikaa SM-hallikilpailut. Tavallisesta poiketen kilpailut pidetään maaliskuussa. Turnaustiedot ilmestyvät myöhemmin kilpailukalenteriin, mutta alla jo alustavat tiedot ilmoittautumisia varten.

Keskuskenttä maapohjahalli (kuplahalli, Kaartokatu 6) alkaen klo 9.00. Osanoton varmistus 8.40 mennessä. Kilpailusarjoina pelataan henkilökohtaiset SM-kilpailusarjat ja lisäksi miesten joukkue- ja naisten parikilpailu. Ilmoittautuminen 15.3. mennessä Pentti Peiponen, Korpitie 39, 70780 Kuopio, puh. 0400 277 500 tai email: penttipe[at]gmail.com.
Etusivulle
Muokattu: 16.03.2017 18:59:41
© Suomen Kyykkäliitto ry 2003 - 2017
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!