Suomen Kyykkäliitto
Kilpailukalenteri Yhteystiedot Dokumentit Ennätykset Säännöt Ajankohtaista
Kilpailutuloksia Jäsenseurat Pelaajarekisteri Historia Linkit Kyykkäkuvia
-

UUTISIA 2011


2012 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2002-2003

28.11.2011 Vuoden Pelaajat 2011

Vuoden Pelaajat 2011 on valittu. Vuoden pelaajiksi valikoituivat tänä vuonna kauden CUP-mestarit. Onnittelut!

Miehet mestaruussarja:  Veli-Pekka Ehoniemi (Helsingin Suoj. Seura)
Miehet veteraanisarja:  Kalle Paajaste    (KSS Helsinki)
Naiset mestaruussarja:  Päivi Ruotsalainen  (Oriveden Karjala-seura)


21.9.2011 Maaottelun satoa Eskilstunasta

Vuosittainen Suomi-Ruotsi maaottelu käytiin 17.9.2011 Eskilstunassa, Ruotsissa. Suomen Joukkueen pelaavaan kokoonpanoon kuuluivat Veli-Pekka Ehoniemi, Marko Peiponen, Väinö Oksman ja Valeri Kononen. Joukkueen johtajana toimi Jyrki Juvonen.

Henkilökohtaisen kilpailun voitti Veli-Pekka Ehoniemi yhteistuloksella 50 (24+26). Suomalaisten kokonaispanosta täydensivät seuraavilla sijoilla Marko Peiponen, Väinö Oksman ja Valeri Kononen. Suomen miesjoukkue oli Ruotsia vahvempi myös joukkuepelissä 32 pisteen erolla. Miesten parikilpailussa saavutettiin myös kaksoisvoitto.

Suomi-Ruotsi maaottelun loppupisteet: Suomi 31 - Ruotsi 12.

Tarkemmat tulokset on nähtävissä tulossivulla ja Suomen joukkuekuva on myös lisätty kyykkäkuvasivulle.


3.9.2011 Kauden 2011 CUP-mestarit

Kauden 2011 CUP-mestaruuskilpailun viimeinen osakilpailu käytiin Liedossa Mikon Kyykän merkeissä 3.9.2011. Viimeinen osakilpailu ei tuonut muutoksia kärkikolmikkoihin henkilökohtaisissa CUP-kilpailuissa.

Alla vuoden CUP-mestarit:

Miehet joukkuekilpailu: Imatran Kyykkä
Naiset parikilpailu:  Oriveden Karjala-seura 


Miehet mestaruussarja:  Veli-Pekka Ehoniemi (Helsingin Suoj. Seura)
Miehet veteraanisarja:  Kalle Paajaste    (KSS Helsinki)
Naiset mestaruussarja:  Päivi Ruotsalainen  (Oriveden Karjala-seura)


14.8.2011 Kyykän tilastojulkaisu julkaistiin SM-kisojen yhteydessä

Kyykän 60-vuotisesta kilpailuhistoriasta on tehty 44-sivuinen tilastojulkaisu, josta seurat ovat saaneet yhden ilmaiskappaleen. Julkaisua myytiin SM-kisoissa ja tullaan myymään tulevissa valtakunnallisissa turnauksissa 5 euron kappalehintaan.


14.8.2011 Imatran Kyykkä UKK-kilpailun vahvin

Kaksitoista joukkuetta osallistui vuodesta 1969 asti pidettyyn UKK-mestaruuskilpailuun Turun Kupittaalla 13.8.2011. Turnaus järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa henkilökohtaisten SM-kilpailujen yhteydessä. Tiukan taistelun jälkeen Urho Kekkosen lahjoittaman kiertopalkinnon, leijona-emblemillä varustetun hopeapikarin sai vuodeksi haltuunsa Imatran Kyykän joukkue. Finaalissa kaatui Kuopion Kyykkäseura. Välierissä Imatran Kyykälle hävinnyt Tammer-Kyykkä oli kolmas ja Liedon Karjalaseura neljäs.


14.8.2011 Valeri Kononen ja Päivi Ruotsalainen henkilökohtaisen pelin Suomen mestarit

Helsingin Suojärveläisten Seuraa edustava Valeri Kononen voitti ensimmäisen miesten henkilökohtaisen pelin Suomen mestaruutensa Turun Kupittaalla järjestetyissä SM-kisoissa 13.8.2011. Naisten sarjan voitti Oriveden Karjala-seuran Päivi Ruotsalainen ja miesveteraanien sarjassa voiton vei Juho Karhunen (KSS Helsinki).


10.8.2011 Pietarin MM-kilpailujen satoa

Ohessa tilastotietoja ja tuloksia Pietarista 3.-9.8.2011 käydyistä MM- kilpailuista. Kisoissa oli kolme eri lajia; eurogorodki, klassinen gorodki ja suomalainen kyykkä. Eurogorodki on klassisen gorodkin kevennetty muoto jota pelataan kevyemmillä muovisilla mailoilla. Kilpailuissa pelattiin ensin kaksi päivää eurogorodkia, sitten kaksi päivää suomalaista kyykkää ja lopuksi kolme päivää klassista gorodkia. Maailmalla on huomattu suomalaisen kyykän ja muidenkin lajien erot ja vaatimukset ja erikoistuminen eri lajeihin näkyi aikaisempia kilpailuja selkeämmin mm. Ukrainan ja Venäjän joukkueiden keskittymisessä pelkästää klassiseen gorodkiin.

Suomalaiset osallistuivat kaikkiin lajeihin, mutta menestys muissa lajeissa jäi lähinnä kokemuksen hankinnan asteelle. Klassisessa gorodkissa Jyrki Juvonen pääsi ensimmäisenä suomalaisena koko 15 kuvion erän läpi 40 mailalla.

Suomalaisessa kyykässä taso maailmalla on noussut joten menestys omassa lajissa oli tiukassa kuten etukäteen oli odotettavissakin. Silti henkilökohtaisen kilpailun tulos, yksi pronssi, oli pieni pettymys joukkueelle. Toisena kilpailupäivänä joukkue terästäytyi ja tulos oli jo parempi; kaksi kultaa ja kaksi hopeaa pari- ja joukkuepeleissä.

Miehet joukkuekilpailu

1. Suomi	(Juvonen Jyrki, Kautto Ari, Kononen Valeri, Peiponen Marko, Valtonen Anssi)
2. Viro
3. Venäjä
4. Valko-Venäjä
5. Saksa

Naiset parikilpailu

1. Venäjä I		(Mitina Nina, Skvortsova Irina)
2. Suomi		(Ruotsalainen Päivi, Sillanpää Tuija)
3. Venäjä II		(Cabolnikova Ljubov, Marzenko Svetlana)

Sekaparikilpailu

1. Suomi II		(Juvonen Jyrki, Ruotsalainen Päivi)
2. Suomi I		(Kautto Ari, Sillanpää Tuija)
3. Venäjä I		(Tihomirov Vladimir, Mitina Nina)

Miehet henkilökohtainen kilpailu		(Karsinta)

1. Efremov Mikhail		Viro	+23	(+19)
2. Tihomirov Vladimir		Venäjä	+22	(+21)
3. Kautto Ari			Suomi	+20	(+20)
4. Juvonen Jyrki		Suomi	+19	(+24)
5. Nazarov Andrey		Venäjä	+16	(+20)
6. Kononen Valeri		Suomi	+15	(+17)

Naiset henkilökohtainen kilpailu		(Karsinta)

1. Mitina Nina		´	Venäjä	+21	(+16)
2. Zaharova Alena		Ukraina	+17	(+20)
3. Skvortsova Irina		Venäjä	+16	(+10)
4. Sillanpää Tuija		Suomi	+15	(+17)
5. Ruotsalainen Päivi		Suomi	+12	(+18)
6. Cabolnikova Ljubov		Venäjä	+2	(+13)


11.7.2011 Imatran Impi-kisoissa Suomen ennätyksiä

Oriveden Karjala-seuraa edustava Päivi Ruotsalainen on lyönyt uusiksi Suomen ennätyslukemiksi +28 Imatran Impi-kilpailuissa Ruokolahdella 9.7.2011. Helteiden kovettama kenttä suosi myös naisveteraaneja. Helsingin Suojärveläisten Seuraa edustava Raili Oksman sivusi omissa nimissään ollutta naisveteraanien Suomen ennätystä +22,0.


11.7.2011 Suomen maajoukkue Pietarin MM-kisoihin valittu

Pietarissa 2.-10.8.2011 pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin on valittu Suomea edustamaan viisi mies- ja kolme naispelaajaa. Valituiksi tulivat: Jyrki Juvonen, Marko Peiponen, Ari Kautto, Anssi Valtonen ja Valeri Kononen, sekä naisista Päivi Ruotsalainen, Riitta Juntunen ja Tuija Sillanpää.


3.7.2011 Veli-Pekka Ehoniemi sivusi SE:tä ja tyhjensi kolmella

Lieto Kyykässä HSS:n Veli-Pekka Ehoniemi avasi henkilökohtaisen pelinsä ensimmäisen puolikkaan vauhdikkaasti. Avausheitolla lähti keskeltä puhtaasti neljä tornia ja toisella heitolla poistui oikean puoleiset kolme tornia. Kun kolmas heitto löi vasemmalle jääneet kolme tornia neliöstä, oli historiallinen kolmella tyhjennys kansallisessa kisassa ja erätulos +17 pöytäkirjoihin kirjoitettu. Toisessa erässä Ehoniemi oli tyhjentää kentän viidellä heitolla, mutta loppuun eksynyt puhdas huti ja yksittäiset akan poistot linjasta pudottivat tulokseksi +30. Kilpailun jyry mittasi kentän ja totesi sen sääntöjen mukaiseksi.

Kyykkäliitto onnittelee uutta ennätyksen haltijaa.


18.6.2011 HSS:lle miesten joukkuepelin SM, Orivesi naisten parikilpailun valtias

Turussa ratkottiin miesten joukkue- ja naisten parikilpailun Suomen mestaruudet. Kilpailu käytiin vaihtelevissa olosuhteissa, kun pelaajien taidot puntaroitiin välillä rankaksikin käyneiden sadekuurojen piiskatessa kenttää. Finaalipelit pelattiin kuitenkin jo hyvässä poutaisessa kelissä. Helsingin Suojärveläisten Seura oli miehissä vahvin, joukkueellaan Veli-Pekka Ehoniemi, Mika Räsänen, Väinö Oksman ja Valeri Kononen. Finaalissa kaatui Joensuun Kyykkäseura kahdella pisteellä. Pronssiottelussa Imatran Kyykkä kaatoi selvästi Kuusaan Ladun joukkueen ja saalisti himmeimmät mitalit. Naisten parikilpailun voitti Oriveden Karjala-seura, parinaan Päivi ja Hanna Ruotsalainen. Hopealle taisteli KSS Helsinki ja mitaleille ylsi Helsingin Suojärveläisten Seura myös naisissa, saalistaen tällä kertaa pronssia.


5.5.2011 Kausi alkaa, oletko valmis?

Kesäkausi alkaa Turussa 7.5.2011. Kyykkäviesti 1/2011 on valmis ja lähetetty seuroille. Liiton nettisivuja on myös päivitetty vastaamaan kauden haasteita. Päivityksen vasaran alle ovat päässeet mm. uusi hallitus, kisakalenteri, uudet säännöt ja pelaajarekisteri, mikä löytyy vain pdf-muodossa. Pelaajarekisteriä tullaan päivittämään kauden aikana. Ne seurat, jotka eivät ole vielä ilmoittaneet maksetuista lisenssimaksuista, pyydetään pikimiten ilmoittamaan liiton tiedottajalle pelaajarekisterin päivitystä varten.


5.5.2011 Lähetä kyykkäkuviasi tilastonikkarille!

Tiesitkö, että työn alla on Kyykän tilastot 1951-2010? Onko sinulla vanhoja kyykkäkuvia vuosien varrelta vielä tallella? Nyt on mahdollista ikuistaa osa kuvistasi, kun lähetät ne liiton tiedottajalle. Joitakin kuvia voidaan laittaa liiton nettisivuille, kuvamateriaalia voidaan käyttää myös eri kyykkäjulkaisujen kuvitukseen. Kyykällä on historia, lähettämällä kuvia autat lajia eteenpäin! Voit lähettää postia osoitteeseen Jukka Tanninen, Matinkulma 5 D 33, 02230 Espoo, tai sähköpostilla elektronisessa muodossa.


3.12.2010 SM-hallikisat tammikuussa Kuopiossa

Ensi vuoden SM-hallikilpailut järjestetään Kuopiossa 16.1.2011. Tarkempia tietoja ajankohdan lähestyessä.Etusivulle
Muokattu: 19.01.2013 15:34:48
© Suomen Kyykkäliitto ry 2003 - 2017
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!